SZAKÉRTELEM
SZENVEDÉLY
TAPASZTALAT
2008-ban szőlész-borász szakon diplomáztam, ezt követően lehetőségem volt arra, hogy borász gyakornokként egy-egy szüreti időszakot dolgozzak Tokaj-Hegyalja, Napa-völgy (USA), Bordeaux (Franciaország), Burgenland (Ausztria), és Langhorne Creek (Ausztrália) borvidékek neves borászataiban.
2011-ben kezdtem el felújítani a Kerektölgyes- és a Dereszla-dűlő területeinket, és az azóta vásárolt Kastély-tábla és Lapis-dűlő tőkéit. Jelenleg négy dűlő összesen kettő hektár területéről készítem boraimat.
Öt országban szerzett szakmai tapasztalattal dolgozom.
Kizárólag saját termelésű szőlőből készítem boraimat.
Kis borászat révén minden munkafolyamatban személyesen veszek részt.
Boraim készítésénél a szőlőből származó elsődleges illat és zamat megőrzése a cél.
Boraimban a gyümölcsösség és a fajtajelleg dominál.
(Bodrogkeresztúr)
Fajta: Furmint
Termőterület: 0,3 ha
(Rátka)
Fajta: Furmint
Termőterület: 1,16 ha
(Bodrogkisfalud)
Fajta: Furmint
Termőterület: 0,29 ha
(Bodrogkeresztúr)
Fajta: Hárslevelű
Termőterület: 0,25 ha
Nálunk a borkészítés alapja
az egészséges szőlő.
Célunk, hogy a termőhely kiismerésével, a szüret időpontjának helyes megválasztásával, az évjárat és a fajta adottságait figyelembe véve összhangot teremtsünk.
Borainkat gyengéd préselés, hűtés, és ülepítés után kis tételekben (2-10 hl) alacsony hőmérsékleten erjesztjük a primer aromák megőrzése érdekében, majd az egyes tételek házasításával törekszünk arra, hogy minden évjáratban komplex, magas minőségű borokat tudjunk előállítani.
dummyNagy-Kovács Márton
szőlész-borász, értékesítés
dummyH-3910 Tokaj, Dienes Pál utca 1.
dummy+36 30 467 3525
dummyinfo@nagykovacs.hu